Analistul Mihai Isac: Partidul Șor are capacitatea de a folosi resurse umane și financiare pentru a destabiliza situația în anumite regiuni și anumite momente

  • 22 Mai 2023 14:23
Analistul Mihai Isac: Partidul Șor are capacitatea de a folosi resurse umane și financiare pentru a destabiliza situația în anumite regiuni și anumite momente

Mitinguri antiguvernamentale, organizate ieri pe Partidul Șor la Orhei, Bălți și Comrat, la care manifestanții au cerut organizarea unui referendum privind deciderea vectorului extern al țării, comportă riscuri destul de mari, consideră analistul politic Mihai Isac.

El a amintit că Federația Rusă a folosit arma referendumului în regiunile ocupate din Ucraina pentru a-și legitima pretențiile imperiale, iar în 2014 a avut loc un referendum ilegal în regiunea găgăuză. Expertul a atenționat că Partidul Șor are capacități de a destabiliza situația în R. Moldova, transmite Radio Chișinău.

„Riscurile sunt mari. Arma referendumului este des folosită de către partea rusă pentru a legifera niște ambiții imperiale. Faptul că Partidul Șor care, la începutul anului, nu avea structuri teritoriale în UTA Găgăuzia, a reușit să mobilizeze la vot un număr mare de persoane, bătând candidați mult mai bine înrădăcinați, arată că are capacitatea de a folosi resurse umane și financiare pentru a destabiliza situația în anumite regiuni și anumite momente. Mecanismele folosite de Partidul Șor funcționează. Chiar dacă de dinainte se spunea că se pot cumpăra alegători acum, practic, îi poți cumpăra la suta de persoane. Este înfiorător ce s-a întâmplat în UTA Găgăuzia și este păcat, pentru că este un popor mândru”, a spus Mihai Isac.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău