Mihai Ghimpu se întâlnește cu Nicolae Timofti

  • 02 Iulie 2015 10:37
Mihai Ghimpu se întâlnește cu Nicolae Timofti

Liderul PL Mihai Ghimpu a anunțat că va avea o întrevedere cu președintele Nicolae Timofti. El însă a precizat că nu se va discuta ”nimic concret”.

Președintele Nicolae Timofti, poartă discuții în aceste zile cu șefii grupurilor parlamentare în vederea deciderii unei agende de consultări pentru desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru.

Șeful statului a avut zilele trecute întâlniri separate cu liderul fracțiunii parlamentare a PLDM, Vlad Filat, și cu cel al fracțiunii parlamentare a PD, Marian Lupu. În cadrul discuțiilor s-a convenit să fie grăbite negocierile politice privind crearea unei coaliții proeuropene și identificarea unui candidat pentru funcția de prim-ministru, potrivit unui comunicat al administrației prezidențiale.

Amintim că fostul premier Chiril Gaburici a demisionat la 12 iunie. După consultările cu fracțiunile, șeful statului urmează să propună un candidat la funcția de prim-ministru, care să prezinte în parlament programul de activitate și lista membrilor guvernului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău