Mihai Ghimpu: ”Am primit invitația la negocierile unei noi Alianțe

  • 29 Iunie 2015 13:43
Mihai Ghimpu: ”Am primit invitația la negocierile unei noi Alianțe

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, susține că a primit deja invitații la negocieri pentru formarea unei noi alianțe pro-europene de la reprezentanții Partidului Liberal Democrat și a celui Democrta.

În cadrul unei conferințe de presă el a menționat că PL este deschis spre discuții, doar că va insista în continuare pe negocieri corecte, deschise, cu participarea presei. O condiție imperativă rămâne, de asemenea, numirea unui Procuror european, așa cum s-a discutat la negocierile din luna ianuarie de la Aeroportul Internațional Chișinău. 

”PL este gată să pornească chiar azi discuțiile, doar că avem niște condiții. E o problemă cel puțin interesantă. E pusă la bătaie continuarea parcursului european al Republicii Moldova. Trebuie să analizăm foarte bine. Voi convoca biroul politic, apoi Consiliu Republican al PL, si vom lua o decizie, o decizie care să nu oprească Republica Moldova din drum. Îmi doresc ca toți din noi să mergem pe pământ, să nu ne învinuiască nimeni că vrem prea mult. În cazul în care cu noi se discută, dar Alianța e deja formată, atunci ”tiu-tiu”. Nu vrem o alianță de dragul Alianței. Vrem o guvernare cinstită, pro-europeană, corectă. Nu avem altă alternativă. Rămâne să discutăm. Avem condiții, nu doar ale noastre, dar a europenilor. Înțelegerea de la Aeroport rămâne în vigoare. Discuțiile trebuie să aibă loc în prezența presei, cu participarea reprezentanților partidelor europene din care facem parte”, a menționat liderul PL.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău