Mihai Fifor | România este un furnizor de securitate și stabilitate

  • 19 Iulie 2018 15:21
Mihai Fifor | România este un furnizor de securitate și stabilitate

Țara noastră este și trebuie să rămână furnizor de securitate și stabilitate între Marea Neagră și Balcanii de Vest, a reafirmat astăzi la Radio România Actualități, ministrul apărării de la București, Mihai Fifor. Invitat al rubricii `Apel matinal`, oficialul guvernamental a declarat că, după summit-ul NATO de la Bruxelles de săptămâna trecută, România și-a atins obiectivele pe care și le-a propus.

Mihai Fifor: În primul rând, obținerea ca pe teritoriul României să avem un comandament de nivel de corp de armată, un comandament NATO de trei stele. Lucrul acesta poziționează România pe harta Alianței, într-un mod cât se poate de evident ca furnizor important de securitate, ca partener credibil, ca țară oricând să-și asume inițiative și politici NATO. România a avut deja un obiectiv la summit, acela de a genera o discuție separată, referitoare la Marea Neagră, pentru că ne dorim ca în continuare abordarea de pe flancul estic al Alianței Nord-Atlantice să fie o abordare echilibrată, asffel încât să putem să avem și România ca al doilea pilon esențial de securitate pe flancul estic după Polonia.

Ministrul Mihai Fifor a reamintit că România este una dintre cele cinci țări care în momentul de față alocă 2% din PIB pentru apărare, chestiune apreciată și evidențiată la Bruxelles, atât de președintele american, Donald Trump, cât și de secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău