Migrația trebuie oprită la frontierele Schengen (ministrul de interne ungar)

  • 21 Noiembrie 2019 19:20
Migrația trebuie oprită la frontierele Schengen (ministrul de interne ungar)

Protejarea frontierelor externe Schengen ale Uniunii Europene este de importanță crucială pentru oprirea imigrației ilegale în Europa, a declarat joi la Praga ministrul ungar de interne Sandor Pinter, după discuții cu omologii săi din Grupul de la Visegrad și austriac, transmite MTI, preluat de Agerpres.

În același timp, trebuie acordat ajutor acolo unde își au originea problemele, a spus ministrul, reluând o poziție prezentată în repetate rânduri de oficialii ungari în privința migrației.

El a menționat că, deși Ungaria este capabilă, deocamdată, să-și apere propria graniță Schengen, este bucuroasă să accepte ajutorul partenerilor săi din Grupul de la Visegrad (V4).

Pinter le-a mulțumit celorlalte trei state din V4 - Polonia, Republica Cehă și Slovacia - pentru asistența acordată în vederea apărării granițelor Ungariei de fluxul de migranți și a precizat că țara sa acordă asistență în mod similar statelor din Balcanii de vest.

Elaborarea unui nou pact privind migrația și azilul, propusă de președinta aleasă a Comisiei Europene Ursula von der Leyen, va fi o ocazie bună de a evalua și reevalua problema migrației, au conchis miniștrii.

Discuțiile de joi de la Praga s-au referit și la necesitatea coordonării achiziției de echipamente pentru poliție, care poate susține în mod semnificativ activitățile agenției Uniunii Europene pentru frontiere Frontex, a afirmat ministrul ungar de interne.

Participanții la reuniunea de la Praga au convenit de asemenea că Marea Britanie și UE trebuie să-și continue cooperarea în materie de securitate și informații și după Brexit, iar Ungaria a propus ca V4 să-și coordoneze răspunsul la o potențială retragere a Marii Britanii din blocul comunitar fără un acord, a mai adăugat Pinter, potrivit MTI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău