Migraţia trebuie oprită la frontierele Schengen (ministrul de interne ungar)

  • 21 Noiembrie 19:20
Migraţia trebuie oprită la frontierele Schengen (ministrul de interne ungar)

Protejarea frontierelor externe Schengen ale Uniunii Europene este de importanţă crucială pentru oprirea imigraţiei ilegale în Europa, a declarat joi la Praga ministrul ungar de interne Sandor Pinter, după discuţii cu omologii săi din Grupul de la Visegrad şi austriac, transmite MTI, preluat de Agerpres.

În acelaşi timp, trebuie acordat ajutor acolo unde îşi au originea problemele, a spus ministrul, reluând o poziţie prezentată în repetate rânduri de oficialii ungari în privinţa migraţiei.

El a menţionat că, deşi Ungaria este capabilă, deocamdată, să-şi apere propria graniţă Schengen, este bucuroasă să accepte ajutorul partenerilor săi din Grupul de la Visegrad (V4).

Pinter le-a mulţumit celorlalte trei state din V4 - Polonia, Republica Cehă şi Slovacia - pentru asistenţa acordată în vederea apărării graniţelor Ungariei de fluxul de migranţi şi a precizat că ţara sa acordă asistenţă în mod similar statelor din Balcanii de vest.

Elaborarea unui nou pact privind migraţia şi azilul, propusă de preşedinta aleasă a Comisiei Europene Ursula von der Leyen, va fi o ocazie bună de a evalua şi reevalua problema migraţiei, au conchis miniştrii.

Discuţiile de joi de la Praga s-au referit şi la necesitatea coordonării achiziţiei de echipamente pentru poliţie, care poate susţine în mod semnificativ activităţile agenţiei Uniunii Europene pentru frontiere Frontex, a afirmat ministrul ungar de interne.

Participanţii la reuniunea de la Praga au convenit de asemenea că Marea Britanie şi UE trebuie să-şi continue cooperarea în materie de securitate şi informaţii şi după Brexit, iar Ungaria a propus ca V4 să-şi coordoneze răspunsul la o potenţială retragere a Marii Britanii din blocul comunitar fără un acord, a mai adăugat Pinter, potrivit MTI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chişinău
4,56 °C
nori împrăștiați
Umiditate:64 %
Vint:3,1 m/s
Sun
4 °C
Mon
5 °C
Tue
6 °C
Wed
4 °C
Thu
1 °C

Curs oficial BNM 07 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3855 -0.0000
USD 17.4778 -0.0000
RON 4.0577 -0.0000
UAH 0.7329 -0.0000
RUB 0.2737 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău