Migranții refuză să trăiască în unele țări europene

  • 17 Mai 2016 15:37
Migranții refuză să trăiască în unele țări europene

Fiecare al șaptelea candidat la statutul de refugiat prin sistemul european de realocare a migranților fie a refuzat să fie mutat, fie a fugit, a scris The Financial Times, utilizând date ale guvernului grec.

Multe persoane care ar fi urmat să fie mutate din Grecia și din Italia în alte state mai sărace din UE, așa cum sunt Bulgaria și România, au refuzat realocarea. Potrivit autorităților elene, dintr-un număr de 1324 de persoane ale căror cazuri au fost examinate în cadrul schemei, 191 au refuzat să fie mutate sau au dispărut pur și simplu. Săptămâna trecută Bulgaria se pregătea să primescă din Grecia 47 de candidați la statutul de refugiat, a scris agenția "Fokus".

După ce au înțeles că ar fi urmat să fie trimiși în Bulgaria, 36 dintre candidați au renunțat la program, iar alții șapte au dispărut, astfel că în Bulgaria finalmente au sosit doar patru persoane. În cazul Bucureștiului, situația este asemănătoare, 32 de persoane (din 67 de candidați inițiali) nu au mai sosit în România, informează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău