Microsoft confirmă greșelile de la Windows Explorer

  • 03 Noiembrie 2016 11:51
Microsoft confirmă greșelile de la Windows Explorer

Compania americană Microsoft a confirmat miercuri faptul că există o defecțiune în programul său "Windows", pe care a anunțat-o recent compania rivală Google, și pe care hackerii o folosesc pentru a ataca instituțiile politice din SUA.

Grupul de hackeri, pe care Microsoft îi numește "Strontium", duce o campanie de colectare ilegală a datelor (Phishing) împotriva unor ținte specifice, inclusiv împotriva agențiilor guvernamentale și instituțiile diplomatice și militare, a scris pe site-ul său oficial Terry Myerson, vicepreședinte al Microsoft responsabil de Windows. Microsoft descrie "Strontium" ca un grup de pirați ale cărui caracteristici indică susținerea statului, dar Myerson nu specifică la ce stat face referire.

Experții de securitate susțin că acest grup de hackeri are legături cu Rusia. Ea este suspectată de atacurile recente asupra serverelor Partidului Democrat din SUA. Google susține că a dat "șapte zile" companiei Microsoft pentru a rezolva problema înainte de a o face publică, și că pe 21 octombrie a informat despre această intenție atât Microsoft, cât și Adobe. Marți, Microsoft a anunțat că pregătește înlăturarea acestor erori din program, modificări pe care utilizatorii le vor putea folosi din 8 noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău