Microsoft are acum brevet pentru „detectorul de piraterie”

  • 10 Mai 2017 11:27
Microsoft are acum brevet pentru „detectorul de piraterie”

Microsoft pare să nu cedeze în fața pirateriei, obținând de curând un nou brevet pentru o tehnologie care să identifice și să marcheze utilizatorii care folosesc conținut obținut în mod ilegal. Este vorba despre un algoritm care să împiedice utilizatorii să acceseze respectivul conținut, iar deținătorii licențelor ar putea ști imediat cine sunt respectivii utilizatori și dacă au mai folosit conținut piratat în trecut.

Această tehnologie ar putea fi integrată direct în sistemul de operare Windows, sau în aplicații precum browsere web, servicii cloud și chiar aplicații de redare multimedia. Deținătorii licențelor care ar putea beneficia de acest sistem ar putea să aleagă să blocheze conținutul piratat și să colecteze informații despre utilizator, lucru care probabil că va putea fi folosit în instanță în cazul celor care nu sunt la prima abatere. Desigur, toate aceste acțiune ar fi legale, întrucât un serviciu care folosește acest sistem ar include aceste informații în termenii și condițiile de utilizare.

Brevetul obținut de Microsoft ar putea speria o bună parte dintre utilizatorii sistemului de operare Windows, întrucât în continuare mulți dintre utilizatori folosesc o copii nelicențiate ale acestuia, cât și conținut multimedia, aplicații și jocuri video. Sistemul ar putea fi folosit însă și în alte scopuri. De exemplu, ar putea împiedica sharing-ul de conținut legal pe care un utilizator îl deține, pentru a nu putea fi accesat de pe alte conturi.

Având în vedere că abia a fost obținut un brevet pentru această tehnologie, Microsoft ar putea să o implementeze în produsele sale viitoare și ar putea să o ofere către alte companii în viitor. 

Sursa: Go4it

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău