Microbuzele nu circulă în această dimineață în Capitală

  • 24 Februarie 2020 08:14
Microbuzele nu circulă în această dimineață în Capitală

Microbuzele nu circulă în această dimineață în Capitală și vor ieși pe trasee abia de la ora 10:00, potrivit unui anunț făcut la sfârșitul săptămânii trecute de Consiliul Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA).

Administratorii rutelor de microbuz protestează astfel față de refuzul autorităților municipale de a da curs solicitărilor lor de a majora tariful pentru o călătorie, de la 3 lei la 6 lei. O altă propunere a transportatorilor a fost ca primăria să subvenționeze acest tip de transport cu 70 de milioane de lei anual, cu păstrarea tarifului actual.

În acest context, primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că va fi majorat numărul troleibuzelor și autobuzelor, în măsura posibilităților.

De asemenea, el a precizat că primăria nu va accepta majorarea prețurilor, până când nu vor fi semnate contracte noi de prestare a serviciilor cu municipalitatea, nu vor fi create condiții bune în transportul public și acceptată taxarea electronică.

În bugetul municipal pentru anul 2020, nu au fost prevăzute surse financiare pentru subvenționarea transportatorilor privați, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău