Micii intreprinzători anunță proteste pe 20 octombrie în fața Guvernului

  • 17 Octombrie 2016 12:03
Micii intreprinzători anunță proteste pe 20 octombrie în fața Guvernului

Deținătorii de patentă din Republica Moldova anunță noi acțiuni de protest. Aceștia au declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că vor ieși masiv în stradă joi, 20 octombrie.

Micii comercianți vor picheta sediile Guvernului și Parlamentului, după care vor organiza și un marș de protest, față de inițiativa guvernanților de a anula activitatea în bază de patentă de întreprinzător, începând cu ianuarie 2017. 

Comercianții au anunțat un nou miting în fața Guvernului de la Chișinău pentru ziua de joi. Aceștia vor cere anularea interdicției de a activa în bază de patentă începând cu data de 1 ianuarie 2017. Ulterior micii întreprinzători vor picheta sediul Legislativului, organizând și un marș de protest prin centrul capitalei.

Potrivit președintelui Asociației Micului Business din Republica Moldova, deținătorii sunt nemulțumiți că statul ar bloca reformele cu privire la activitatea de întreprinzător, proiectul Legii IMM-urilor ar ignora principiile elementare ale micului business, iar noile prevederi ar fi în contradicție cu normele internaționale.

Micii comercianți susțin că au avut o serie de tratative cu reprezentanți ai Ministerului Economiei, dar și ai Legislativului, însă revendicările lor nu au fost auzite.  Eleonora Țurcanu, deținătoare de patentă din raionul Căușeni, spune că în cazul în care nu vor fi abrogate interdicțiile pentru micul comerț în bază de patentă, își vor pierde locurile de muncă zeci de mii de oameni. 

Solicitat de Radio Chișinău, președintele comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe, Ștefan Creangă, a menționat că nemulțumirile deținătorilor de patentă ar fi nefondate, în cazul în care o comisie special creată în acest sens examinează încă solicitările micilor întreprinzători și urmează să vină cu o decizie finală în timpul apropiat.

Amintim că în luna iulie, comercianții au mai organizat două proteste în fața Guvernului, de la Chișinău, precum și în alte localități din țară. Ulterior, Ministerul Economiei a convocat dezbateri publice, dar micii întreprinzători au părăsit sala, pe motiv că solicitările lor ar fi fost ignorate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău