Micii antreprenori vor relua protestele, dacă nu le vor fi îndeplinite cererile

  • 12 Decembrie 2016 13:38
Micii antreprenori vor relua protestele, dacă nu le vor fi îndeplinite cererile

Micii antreprenori care activează în bază de patentă sunt nemulțumiți de prevederile noului proiect de lege aprobat de Guvern, prin care este stipulată activitatea lor. Reprezentanții Asociației Micului Business susțin că prelungirea termenului de activitate în bază acestui act pentru doar doi ani este prea puțin. 

Prevederile din proiectul de lege aprobat de Guvern care presupune că patenta va fi prelungită pentru doi ani, iar prețurile pentru aceasta au fost majorate, îi nemulțumesc pe micii antreprenori. Ei vor relua protestele, dacă nu le vor fi îndeplinite cererile, a anunțat președintele Asociației Micului Business, Eugen Roșcovanu.

”Noi am cerut ca acest al cost patentei să fie mărit la nivelul inflației. Dar Guvernul a prezentat niște prețuri enorm de mari, niște prețuri mărite la 300 de procente. Asta se face intenționat pentru a pune mediul de afaceri din micul business în situații nefavorabile și degradante”, a declarat Eugen Roșcovanu.

Președintele Asociației a atenționat că micul business nu se dezvoltă, în Republica Moldova.

Totodată, deținătorii de patente cer să-și dezvolte activitatea în locuri autorizate, și nu în piețe. 

”În multe sate din Republica Moldova nu există piețe autorizate, oamenii sunt nevoiți să active în câmp, sub cerul liber. Noi am solicitat termenul nu piețe autorizate, dar locuri autorizate de administrația publica locala, pentru ca și deținătorii de patente de la sate ca să activeze elementar măcar în condiții nefavorabile”, a declarat Eleonora Țurcanu-Herghelegiu, directoarea filialei din sud a Asociației Micului Business. 

Guvernul a aprobat acum două săptămâni o decizie prin care micii comercianți vor mai putea activa în bază de patentă încă doi ani, iar alte patente nu vor mai fi eliberate. De asemenea, comerțul în bază de patentă va fi permis doar în piețele autorizate, iar taxele pentru acesta vor fi majorate. Potrivit autorităților, taxele existente nu corespund condițiilor actuale de piață.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău