Micii antreprenori anunță proteste pentru 18 noiembrie

  • 16 Noiembrie 2016 12:26
Micii antreprenori anunță proteste pentru 18 noiembrie

Antreprenorii care-și desfășoară activitatea în bază de patentă vor protesta vineri în fața Guvernului și a Parlamentului. Micii comercianți sunt nemulțumiți că începând cu anul viitor nu vor mai putea să lucreze în baza patentei de întreprinzător. 

Micii antreprenori anunță că vor manifesta mai întâi în fața Guvernului, apoi în fața Parlamentului cu solicitarea anulării interdicției de a activa în bază de patentă de la 1 ianuarie 2017. Președintele Asociației Micului Business, Eugen Roșcovan, spune că din cauza interzicerii activității în bază de patentă, numeroși comercianți riscă să rămână fără muncă.

”Atât timp cât va exista o asemenea atitudine față de micile afaceri, adică măsuri coercitive, amenzi, obstrucțiuni și așa mai departe, atât timp și economia se va duce de râpă și oamenii vor pleca din țară”, a declarat Eugen Roșcovan.

Președintele Asociației mai afirmă că în ultimii ani, agenții economici plătesc amenzi tot mai mari, iar numărul întreprinderilor mici și mijlocii este în scădere.

”Din 2005 și până în 2016, suma amenzilor plătite în buget a crescut de 360 de ori, adică suma amenzilor care trebuie pusă pe spatele agenților economici, în fiecare an a crescut de zece ori. De facto, numărul întreprinderilor mici și mijlocii în Republica Moldova, adică numărul întreprinderilor din micul business este la nivelul din 2012. Adică noi suntem aruncați cu trei ani în urmă”, a declarat Eugen Roșcovan.

Și anterior, micii antreprenori au ieșit în stradă la proteste pentru a cere să activeze în continuare în bază de patentă. La manifestațiile din octombrie, când deținătorii de patentă au pichetat Guvernul, premierul Pavel Filip a declarat că a fost format un grup de lucru care va examina solicitările lor, iar soluțiile urmau să fie făcute publice.

Pe de altă parte, micii antreprenori susțin că au participat în ultimele săptămâni la ședințele Consiliului Economic al premierului, însă nu au ajuns la un numitor comun cu guvernarea.

Potrivit organizatorilor, la protestul de vineri sunt așteptați circa două mii de agenți economici care activează în bază de patentă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău