Michelle Obama a vorbit despre depresia cu care s-a confruntat în pandemie

  • 13 Mai 12:03
Michelle Obama a vorbit despre depresia cu care s-a confruntat în pandemie

Michelle Obama, fosta primă doamnă a Statelor Unite, a vorbit din nou despre experiența sa în ceea ce privește anxietatea și depresia cu care s-a confruntat pe perioada pandemiei într-un interviu acordat producătorului și moderatorului american Stephen Colbert, relatează Reuters, citat de agerpres.ro.

În emisiunea ''The Late Show with Stephen Colbert'', ea a descris tehnicile care i-au fost de folos pentru a scăpa din acele ''văi'', printre acestea numărându-se ''oprirea zgomotului'', respectarea unui program și timpul petrecut alături de cei dragi.

Referindu-se la comentariile anterioare ale lui Michelle Obama cu privire la ''depresia de nivel redus'' cu care aceasta s-a confruntat, Colbert a întrebat-o cum a reușit să facă față acestei probleme "foarte frecventă în general, dar mai ales anul acesta''.

Depresia ''face parte din viață'', a răspuns Obama. ''Nimeni nu trăiește în euforie. Și cred că este important ca tinerii să știe acest lucru. Nu, nu vă veți simți minunat tot timpul. Sunt momente din viața noastră, în special în toiul unei pandemii și a tulburărilor rasiale, când vă veți resimți, așa că acordați-vă o pauză'', a adăugat ea.

''La 57 de ani, știu că acest lucru este adevărat. Pe parcursul vieții adulte, îți dezvolți propriile instrumente și, în cazul meu, acestea sunt oprirea zgomotului care este supărător'', a adăugat fosta primă doamnă.

''Știu că nu pot continua să citesc toate fluxurile care îmi alimentează anxietatea și iau o pauză de la aceasta. Am făcut acest lucru ca primă doamnă. Erau momente în care pur și simplu nu am putut auzi veștile despre țara pe care am servit-o. Pentru că sunt conștientă că știrile nu reflectă în totalitate ceea ce este țara'', a spus Obama.

''Mă retrag. Mă înconjur de lucruri care mă fac să simt bine: familie, prieteni, plimbări, mișcare. Așadar, când vorbesc cu copiii mei despre acest lucru, încerc să-i îndemn să înțeleagă că văile sunt temporare, la fel și culmile'', a explicat Michelle Obama adăugând despre copiii săi că ''trebuie să fie pregătiți să se descurce'' atât cu stările pozitive, cât și cu cele negative.

Colbert a menționat că lucrurile care îl fac să se simtă mai bine uneori necesită mai mult efort decât atunci când se simte deprimat, iar Michelle Obama a admis că este nevoie de efort pentru a rezista. ''Faptul de a avea un program, chiar și în carantină, a fost ceva ce am făcut. În fiecare zi, m-am trezit, am făcut duș, am făcut mișcare, m-am îmbrăcat'', a spus ea adăugând că ''nu a trecut o zi în care să nu fac acest lucru, pentru că doar acțiunea te scoate din depresie''.

''Constat că, dacă îmi petrec întreaga zi într-o dispoziție proastă, până la stingerea luminilor în pat, a doua zi mă voi simți la fel'', a precizat ea. ''Dar dacă mă scol și fac duș... ceva s-ar putea petrece pe parcurs care să mă ducă într-adevăr într-un loc pozitiv. Așa că încerc să lupt cu tendința de a mă complace în starea mea negativă'', a spus soția fostului președinte Barack Obama.

Interviul realizat de Colbert nu a fost însă dominat de o atmosferă negativă. Fosta primă doamnă a povestit că ea și Sasha, una dintre cele două fiice ale cuplului Obama, preferă o ''oarecare frivolitate'' în ceea ce privește alegerea filmelor. Între timp, soțul ei și a doua fiică a lor, Malia, (''savanta în filme'', cum a descris-o Michelle Obama) preferă să facă alegeri ''triste'' în serile petrecute în familie în fața televizorului. ''Gustul lui Barack în materie de filme este 'toată lumea este tristă și apoi moare' '', a spus Obama.

Michelle Obama a mai discutat anterior despre experiențele sale personale cu depresia. În august 2020, în cadrul emisiunii ''The Michelle Obama Podcast'' de pe Spotify, a vorbit despre modul în care starea ei emoțională a fost afectată de pandemie și tulburările rasiale din Statele Unite, în special evenimentele care au avut loc ca răspuns la moartea lui George Floyd.

''Mă trezesc în miez de noapte pentru că îmi fac griji în legătură cu ceva sau simt o greutate'', a spus fosta primă doamnă în emisiunea sa, anul trecut. ''Încerc să mă antrenez, deși au existat perioade pe parcursul acestei carantine când nu am putut să fac nimic'', a mărturisit ea anul trecut.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:2,57 m/s
Mon
14
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău