Michel Barnier | Negocierile privind viitoarea relație comercială dintre Londra și UE vor fi „dificile și solicitante”

  • 05 Noiembrie 2019 19:45
Michel Barnier | Negocierile privind viitoarea relație comercială dintre Londra și UE vor fi „dificile și solicitante”

Negociatorul-șef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a afirmat marți că tratativele cu Londra privind viitoarea sa relație comercială cu blocul comunitar vor fi "dificile și solicitante" și a asigurat că UE "nu va tolera un avantaj competitiv incorect", relatează Reuters, potrivit Agerpres.

"Marea Britanie nu trebuie să creadă că va fi suficient zero tarife, zero cote", a declarat Barnier într-un discurs rostit la summitul internetului (Web Summit) de la Lisabona.

"Știu că aceste negocieri vor fi dificile și solicitante", a adăugat Barnier, menționând și că UE și Londra vor dispune de un timp "extrem de scurt" pentru a negocia un nou parteneriat.

El a evocat ca priorități pentru Comisia Europeană în aceste discuții ajutoarele de stat, drepturile sociale și ecologice și problema taxelor.

"Chiar dacă acordul de Brexit va fi ratificat, lucrurile nu se încheie aici. Va trebui să construim un nou parteneriat cu Marea Britanie după retragerea acesteia", a mai spus Barnier, reiterând că, în opinia sa, se menține riscul unei ieșiri haotice a Regatului Unit din blocul comunitar, fără un acord de "divorț".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău