Mexicanii cer blocarea graniței cu SUA pentru a-i opri pe americanii bolnavi

  • 27 Martie 2020 12:38
Mexicanii cer blocarea graniței cu SUA pentru a-i opri pe americanii bolnavi

Protestatarii mexicani au închis o porțiune din frontiera sudică a Statelor Unite ale Americii, pentru a nu le mai permite americanilor infestați cu coronavirus să pătrundă în Mexic.

Potrivit BBC, din cauză că Guvernul Mexican nu a luat măsurile așteptate de populație, locuitorii statului Sonora s-au mobilizat și au blocat accesul la circulație. Aceștia au purtat măști chirurgicale și au făcut scandări la adresa americanilor,"să stea acasă", pentru a nu infecta populația mexicană.


Această demonstrație a fost condusă de membrii grupării Sonoras pentru Sănătate și Viață, care au solicitat efectuarea de teste medicale pe oricine care traversează din Statele Unite în Mexic.
 
„Guvernul Federal nu a obținut teste pentru depistarea coronavirusului, care erau utile pentru combaterea acestei pandemii. De aceea suntem aici, la Nogales. Am întreprins această acțiune pentru a chema președintele mexican Andrés Manuel López Obrador să acționeze acum." , a spus un membru din gruparea Sonoras.
Președintele Mexicului a fost criticat pentru deciziile luate referitoare la combaterea pandemiei de coronavirus, iar grupările mexicane au anunțat că acestea au fost doar niște demonstrări pentru a trage niște semnale de alarmă, iar dacă Guvernul nu va implementa măsuri utile, aceștia vor trece la fapte cu urmări grave, transmite mediafax.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău