Mexic | Un avion s-a prăbușit. Toate cele 13 persoane aflate la bord au murit

  • 07 Mai 2019 10:29
Mexic | Un avion s-a prăbușit. Toate cele 13 persoane aflate la bord au murit

Toate cele 13 persoane aflate la bordul unui avion privat prăbușit în nordul Mexicului, după ce dispăruse de pe ecranele radarelor, și-au pierdut viața în accident, au anunțat luni autoritățile mexicane, relatează AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

Epava avionului a fost reperată în urma unui survol aerian într-o zonă muntoasă greu accesibilă, au comunicat autoritățile statului mexican Coahuila.

Avionul, un Bombardier Challenger 601, decolase de la Las Vegas, SUA, și se îndrepta spre Monterrey, statul mexican Nuevo Leon, în momentul în care a dispărut de pe radare.

În primele imagini aeriene difuzate de media mexicane, se distinge un avion carbonizat și rupt în mai multe bucăți, într-o zonă deșertică.

Potrivit autorităților, la bord se aflau zece pasageri și trei membri ai echipajului, dar nu există supraviețuitori.

Victimele aveau toate nume hispanice și vârste între 19 și 57 de ani, conform unei liste a pasagerilor publicate în presa mexicană.

Potrivit site-ului cotidianului Diario de Yucatan, printre victime se află omul de afaceri mexican Luis Octavio Reyes Dominguez, soția acestuia și cei trei copii ai lor.

Într-un comunicat, compania canadiană Bombardier a identificat avionul ca fiind un Challenger 601, precizând că acesta a dispărut la circa 150 mile nautice de orașul Monclova din nordul Mexicului. Bombardier a transmis condoleanțe și a precizat că va colabora cu autoritățile de anchetă.

Televiziunea mexicană Televisa relatase că un avion bimotor pierduse contactul cu controlorii de trafic duminică, în jurul orei locale 17:20 (22:20 GMT), în timp ce pilotul efectua o manevră de coborâre pentru a evita o furtună.

Potrivit presei locale, pasagerii se deplasaseră la Las Vegas pentru a asista, sâmbătă, la un meci de box între mexicanul Saul 'El Canelo' Alvarez și americanul Daniel Jacobs.

Autoritățile consideră că vremea nefavorabilă ar fi putut cauza accidentul.

'În ultimele patru zile, am avut furtuni, grindină și rafale de peste 60 km/oră', a comentat la postul Milenio Francisco Martinez, ministru adjunct al securității în statul Coahuila. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău