Mexic: 20 de morți în confruntări între traficanți de droguri și poliție

  • 02 Decembrie 2019 10:20
Mexic: 20 de morți în confruntări între traficanți de droguri și poliție

Douăzeci de persoane și-au pierdut viața la sfârșitul săptămânii trecute în confruntări între traficanți de droguri și forțele de securitate în nordul Mexicului, în apropiere de frontiera cu SUA, potrivit autorităților locale, citate de AFP, preluat de AGERPRES.

După schimburi de focuri care s-au desfășurat pe parcursul a 24 de ore, "au fost uciși 14 delincvenți, patru polițiști au murit în timpul exercitării meseriei, iar doi civili neînarmați au fost privați de libertate de delincvenți și apoi asasinați", a precizat guvernatorul statului Coahuila, Miguel Angel Riquelme, într-un comunicat.

Incidentele au început sâmbătă, când polițiști locali au reperat mai multe vehicule, ocupate de persoane puternic înarmate, circulând prin orașul Villa Union. Ei au cerut atunci armatei să intervină.

Imediat au izbucnit schimburi de focuri în mai multe puncte din oraș, care este situat la circa 60 de kilometri de frontiera americană și care, conform autorităților, era "foarte liniștit" și ferit de violențele legate de traficul de droguri.

Guvernatorul din Coahuila a atribuit acest atac cartelului Noreste, creat în statul apropiat Tamaulipas în urma unei sciziuni a grupării criminale violente Zetas.

Aceste ciocniri au survenit la un an de la venirea la putere a președintelui de stânga Andres Manuel Lopez Obrador.

În contextul în care de la începutul anului s-au înregistrat 26.000 de morți în Mexic, în 2019 ar putea fi depășit un nou record al violențelor.

Peste 250.000 de persoane au fost asasinate, conform cifrelor oficiale, de când guvernul federal a lansat în decembrie 2006 o amplă operațiune împotriva drogurilor în întreaga țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău