Meteorologii mențin Codul Galben de instabilitate atmosferică

  • 23 Iunie 2020 11:44
Meteorologii mențin Codul Galben de instabilitate atmosferică

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat că menține pe parcursul zilei de astăzi Codul Galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în perioada indicată se prevede instabilitate atmosferică: ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice, temporar averse puternice (15-35 litri per metru pătrat) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 metri pe secundă.

De asemenea, Centrul hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat menține în vigoare, până la data de 3 iulie, pe anumite sectoare din țară, Codul Galben de ieșire a apei din luncă.

Conform SHS, în următoarele zile se vor menține valori termice între 24-29 grade Celsius cu vreme ploioasă. Noaptea mercurul termometrelor va indica 15-19 grade.

În caz de Cod Galben, condițiile vremii sunt potențial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creșteri de debite și niveluri în râuri și râulețe etc.) sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău