Meteorologii au anunțat pentru următoarele zile Cod galben de vânt puternic

  • 15 Martie 2023 17:00
Meteorologii au anunțat pentru următoarele zile Cod galben de vânt puternic

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat pentru următoarele zile Cod galben de vânt puternic.

Potrivit meteorologilor, pe 16 și 17 martie, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 m/s. În aceste condiții, salvatorii recomandă să fie evitate locurile unde sunt copaci uscați ori obiecte care prezintă risc de prăbușire sau fire electrice.

Potrivit sinopticienilor, în următoarele zile vremea se va răci, temperatura maximă atingând ziua 9 grade Celsius, iar în nordul țării va ninge.

În caz de Cod galben, condițiile vremii sunt potențial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

De asemenea, în următoarele 24 de ore, în râul Nistru, pe sectorul Naslavcea – Dubăsari va avea loc variația nivelului apei cu 10-30 cm. Din cauza micșorării deversării apei din lacul de acumulare Dubăsari de 175 m3/s, pe sectorul Dubăsari – Grigoriopol va continua scăderea nivelului apei cu 10-60 cm, iar pe sectorul  Grigoriopol - Tudora va continua creșterea nivelului apei cu 10-80 cm, datorită măririi deversării apei din lac până la 280 m3/s la data de 14 martie.

În râul Prut, în amonte de lacul de acumulare Costești-Stânca va continua scăderea nivelului apei cu circa 10 cm. În legătură cu mărirea deversării apei din Lacul de acumulare Costești-Stânca până la 65.0 m3/s, pe sectorul Leușeni – Leova va avea loc creșterea nivelului apei cu 10-20 cm, iar pe celelalte sectoare al râului Prut și în râurile mici regimul hidrologic nu se va modifica esențial.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Sat
22
Sun
23
Mon
24
Tue
24
Wed
21
Arhivă Radio Chișinău