Meteorologii au anunțat Cod galben de pericol de incendiu

  • 06 Iunie 2023 13:35
Meteorologii au anunțat Cod galben de pericol de incendiu

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat Cod galben de pericol de incendiu, valabil în zonele nord și centru ale R. Moldova.

Potrivit meteorologilor, în perioada 7-13 iunie, în aceste zone se va menține pericolul excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a subliniat că, în contextul emiterii avertizării, populația este îndemnată să evite utilizarea focului deschis în apropierea locuințelor, anexelor gospodărești și a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetație uscată, mai ales atunci când acestea sunt situate în apropiere de păduri, plantații sau obiective cu risc ridicat de incendiu.

„Trebuie să fie atenți și cei care aleg să meargă la picnic. Să fie prudenți la utilizarea focului deschis și să nu arunce la întâmplare țigările aprinse, pentru a nu provoca un eventual incendiu. Înainte de a pleca, să se asigure că rugurile sunt stinse cu apă și acoperite cu pământ”, a menționat Liliana Pușcașu.

În următoarele zile, sunt prognozate valori termice de până la 26 de grade Celsius, ziua, și până la 14 grade Celsius pe timp de noapte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău