Meteorologii anunță un sfârșit de săptămână ploios

  • 10 Iunie 2022 15:04
Meteorologii anunță un sfârșit de săptămână ploios

Un sfârșit de săptămână însoțit de ploi cu descărcări electrice, pe întreg teritoriul țării, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS), transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, 11 iunie, se așteaptă valori termice diurne încadrate între 24-29 grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor se va ridica până la 18 grade Celsius, notează sursa citată.

De mâine încep și ploile. Precipitații abundente cu descărcări electrice se așteaptă în regiunile de centru și nord. Va ploua și în sud, însă mai slab. Până mâine rămâne valabil și Codul Galben de pericol excepțional de incendiu.

Duminică, 12 iunie, se așteaptă vreme mai caldă cu 1-2 grade, atât ziua, cât și noaptea. Ploile vor continua în nord și centru, revenind de luni și în sud. Per ansamblu, săptămâna următoare va începe cu aceleași tendințe meteorologice.

În această duminică, creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Pogorârii Duhului Sfânt, numită și Duminica Mare sau Rusaliile. De Duminica Mare, oamenii își împodobesc casele și gospodăriile cu ramuri de tei, nuc, plop sau stejar, pentru a alunga răul și bolile. Ramurile de tei au o simbolistică aparte în această sărbătoare: se crede că teiul ferește gospodăriile de grindină sau de duhurile rele ale zânelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău