Meteorologii anunță răcirea vremii în următoarele zile

  • 05 Noiembrie 2021 15:39
Meteorologii anunță răcirea vremii în următoarele zile
Foto: pinterest.com

Pentru acest sfârșit de săptămână, Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță răcirea treptată a vremii, care va continua și în perioada următoare, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă și duminică, 6-7 noiembrie, pe întreg teritoriul țării se așteaptă valori termice încadrate între 11-18 grade Celsius, ziua, și 2-12 grade, noaptea. Cer variabil, periodic însorit, notează sursa citată.

Aceleași temperaturi se vor menține și luni, însă vremea va fi închisă cu cer înnorat, iar la nord – cu ploi de scurtă durată. De marți, 9 noiembrie, se va răci și mai mult, iar termometrele vor indica maxime de 11 grade, ziua, și 0 grade, noaptea.

Conform calendarului popular, a doua săptămână din Brumar are în centru sărbătoarea lui Sfântul Dumitru, numit de creștini și Simedru. „La Simedru prin multe locuri se termina pășunatul, se alegeau oile, se achitau cu păstorii și-i angajau pentru anul viitor. În popor se spune: „La Simedru ciobanii își caută stăpânii”. De acum și până la Sf. Gheorghe cerul este încuiat, oamenii intră în anotimpul hainelor groase, iar vietățile pământului încearcă și ele să-și găsească adăposturi cât mai calde”, indică mai multe surse. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău