Meteorologii anunță o răcire bruscă a vremii

  • 27 Martie 2023 16:28
Meteorologii anunță o răcire bruscă a vremii

În intervalul 27 martie-28 martie, vremea se va schimba brusc. Noaptea și dimineața pe 28 martie vor cădea precipitații puternice: 15-20 de litri pe metru pătrat în fază mixtă, vântul nord-estic va prezenta rafale de până la 18-23 de metri pe secundă. Temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 5-7 grade Celsius.

Solicitat de IPN, șeful  Direcției Prognoze Meteorologie, Ghennadii Roșca, a spus că schimbarea bruscă a vremii este cauzată de un ciclon în Europa Centrală. „Ciclonul va permite pătrunderea unei mase de aer mai rece, totodată și pătrunderea unor fronturi atmosferice. Odată cu trecerea acestor fronturi atmosferice, ne așteptăm să cadă precipitații sub formă de ploaie și lapoviță. Lapovița va fi mai mult pe partea de nord și pe alocuri pe partea de centruˮ, a precizat meteorologul.

Vremea rece se va menține trei zile, după care treptat va începe să se încălzească. Ziua termometrele vor ridica la aproximativ 10 grade Celsius, iar pe timp de noapte temperaturile vor fi ușor mai ridicate de 0 grade Celsius.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău