METEO | Vreme instabilă în weekwnd și COD GALBEN de pericol excepțional de incendiu în Sudul Republicii Moldova

  • 26 Mai 2018 11:20
METEO | Vreme instabilă în weekwnd și COD GALBEN de pericol excepțional de incendiu în Sudul Republicii Moldova

Meteorologii au prognozat pentru astăzi, 26 mai, ploi slabe de scurtă durată în sudul și centrul Republicii Moldova. De asemenea, la noapte sunt posibile precipitații de scurtă durată pe întreg teritoriul țării.

În acest sfârșit de săptămână, prognozele meteo arată temperaturii mai scăzute, care sunt specifice acestei perioade a anului. Astfel, sâmbătă și duminică, pe 26 și 27 mai, temperaturile în timpul zilei vor varia între +21 și +26 de grade Celsius.

La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor varia între +22 și +27 de grade Celsius în timpul zilei, iar noaptea acestea vor oscila între +10 și +13.

Până la sfârșitul lunii mai temperaturile vor ajunge și până la +30 de grade Celsius, iar precipitațiile lipsesc.

Meteorologii au emis cod galben de pericol excepțional de incendiu pentru zona de sud și centru a țării, până la 31 mai.

În acest context, pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să evite aprinderea vegetației uscate. Mai mult, în păduri și parcuri este contraindicat aprinderea rugurilor și grătarelor, în scopul evitării focarelor forestiere. În caz de incendiu, persoanele sunt îndemnate să  apeleze de urgență Serviciul 112.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:83 %
Vint:6,69 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău