METEO | Cod galben de ninsori și lapoviță pe teritoriul R.Moldova (FOTO)

  • 15 Februarie 2018 13:34
METEO | Cod galben de ninsori și lapoviță pe teritoriul R.Moldova (FOTO)

În Republica Moldova este în vigoare joi, 15 februarie, o avertizare meteorologică de cod galben de ninsori și precipitații puternice, iar izolat se vor forma troiene. De asemenea, meteorologii anunță depuneri de chiciură și zăpadă pe crengile copacilor și pe infrastructura de transport a energiei electrice, cu risc ridicat de rupere, ceea ce poate crea blocaje în circulația rutieră. Avertizarea meteorologică este valabilă până în seara zilei de joi.

Pe drumurile naționale și cele regionale se circulă în condiții de iarnă.  Peste 130 de elevi, din cinci raioane ale Republicii Moldova nu au ajuns în această dimineață la ore în condițiile în care mai multe rute școlare au fost suspendate din cauza zăpezii și a ghețușului.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență de la Chișinău anunță că pe parcursul nopții nu au fost înregistrate situații excepționale și nu a fost solicitată intervenția salvatorilor și pompierilor.

În legătură cu codul galben de vreme rea, Ministerul Afacerilor Externe al României a emis o atenționare de călătorie în Republica Moldova pentru zilele de joi și vineri, 15 și 16 ianuarie. MAE recomandă să fie evitate, pe cât posibil, deplasările cu autoturismele pe drumurile publice, existând pericolul blocării în zonele în care precipitațiile semnalate vor cădea din abundență.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău