Meta, prima companie mare de tehnologie care contestă statutul de ”gatekeeper”, pentru Messenger și Marketplace

  • 18 Noiembrie 2023 10:16
Meta, prima companie mare de tehnologie care contestă statutul de ”gatekeeper”, pentru Messenger și Marketplace

Meta a făcut apel împotriva desemnărilor de ”gatekeeper” (controlori de informații) pentru platformele sale Messenger și Marketplace, devenind prima companie Big Tech care contestă noile reguli ale Uniunii Europene care stabilesc ce trebuie și ce nu trebuie făcut pe serviciile online, relatează news.ro

Ca parte a celei mai recente acțiuni de limitare a puterii Big Tech (n.r.: cele mai importante companii din domeniul tehnologiei informației), UE a ales pe septembrie 22 de servicii ”gatekeeper”, administrate de șase dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume, pentru a face față noilor reguli în temeiul Legii Piețelor Digitale (DMA), relatează sursa citată.
 
Facebook, Instagram, Marketplace și WhatsApp de la Meta s-au calificat ca ”gardieni” în cadrul DMA, care a fost concepută pentru a egaliza condițiile concurențiale între companiile Big Tech și companiile mai mici.
 
”Acest recurs urmărește clarificări cu privire la anumite puncte de drept cu privire la desemnările Messenger și Marketplace în cadrul DMA. Nu modifică și nu diminuează angajamentul nostru ferm de a ne conforma cu DMA și vom continua să lucrăm constructiv cu Comisia Europeană pentru a ne pregăti pentru conformare”, a spus un purtător de cuvânt.
 
Compania a spus că nu va contesta desemnarea pentru Facebook, Instagram și WhatsApp.
 
Marketplace este un serviciu de la consumator la consumator, așa că nu poate intra în definiția unui serviciu de intermediere online, iar Messenger este pur și simplu o funcționalitate de chat a Facebook, a spus compania.
 
DMA solicită Microsoft, Apple, Google, parte a grupului Alphabet, Amazon, Meta și TikTok, a ByteDance, să permită aplicații terță parte sau magazine de aplicații pe platformele lor și să faciliteze trecerea utilizatorilor de la aplicațiile implicite la cele rivale.
 
Autoritățile de reglementare antitrust din UE investighează dacă Bing, al Microsoft, și iMessage, al Apple, ar trebui să respecte noile reguli.
 
Microsoft și Google au spus că nu vor contesta desemnările DMA, în timp ce sursele se așteaptă ca TikTok să depună o contestație.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Sat
19
Sun
19
Mon
22
Tue
24
Wed
25
Arhivă Radio Chișinău