Mesajul transmis de Igor Grosu la București: „Suntem hotărâți să mergem până la capăt în parcursul nostru european”

  • 02 Noiembrie 2022 17:40
Mesajul transmis de Igor Grosu la București: „Suntem hotărâți să mergem până la capăt în parcursul nostru european”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat într-o vizită la București, a fost primit în după-amiaza zilei de ieri la Palatul Elisabeta de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, și Alteța Sa Regală, Principele Radu.

Discuția a fost o continuare a celei începute acum câteva zile la Chișinău despre eforturile Republicii Moldova în procesul de integrare europeană și suportul pe care Familia Regală ar putea să-l ofere Republicii Moldova în acest parcurs. Șeful legislativului le-a mulțumit reprezentanților Coroanei Române pentru sprijinul generos pe care îl oferă de fiecare dată Republicii Moldova, se arată în comunicat.

În cadrul vizitei de ieri în România, Președintele Parlamentului s-a întâlnit și cu un grup de studenți, originari din Republica Moldova, care își fac studiile la București. Igor Grosu le-a vorbit despre situația de acasă și eforturile guvernării de a atenua din crizele existente. Au discutat despre implicarea tinerilor în viața social-politică a țării, iar Președintele Parlamentului i-a îndemnat ca, după absolvirea facultății, să devină parte a procesului de transformare a Republicii Moldova. „Îi așteptăm acasă mai ales acum, când procesul de integrare europeană devine o realitate și trebuie să avansăm cu reformele în toate domeniile”, a menționat Igor Grosu.

Un alt subiect discutat cu tinerii a fost reforma justiției și ce se va întâmpla cu toți cei care au sărăcit țara în ultimii ani. Șeful legislativului a dat asigurări că prioritatea zero a autorităților rămâne reforma justiției și tragerea la răspundere a tuturor celor care au jefuit Republica Moldova. „Nu vom ceda, în ciuda tuturor presiunilor la care suntem supuși de acești oligarhi. Suntem hotărâți să mergem până la capăt în parcursul nostru european, iar cu astfel de tineri, sunt sigur că drumul nostru este unul ireversibil”, a afirmat Președintele Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău