Mesajul lui Donald Tusk pentru alegătorii britanici

  • 21 Iunie 2016 08:21
Mesajul lui Donald Tusk pentru alegătorii britanici

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a adresat, astăzi, un apel direct alegătorilor britanici, îndemnându-i să voteze pentru menținerea țării în Uniunea Europeană, la referendumul de joi.

'Rămâneți cu noi'", a declarat fostul premier polonez, care prezidează acum summit-urile UE, în cadrul unei vizite în Portugalia. "Fără voi, nu numai Europa, ci și întreaga comunitate occidentală va fi mai slabă." a mai spus Donald Tusk.

Până acum, liderii europeni s-au abținut să se implice direct în campania din Marea Britanie, de teamă că un astfel de demers ar fi contraproductiv. Dar au insistat de multă vreme că vor ca Marea Britanie să rămână în blocul comunitar și, în contextul sondajelor de opinie al căror prognostic este strâns, mai mulți lideri europeni au avertizat, în ultimele zile, în legătură cu pericolul părăsirii UE.

Tusk va prezida următorul summit al liderilor UE de marțea și miercurea viitoare, de la Bruxelles, când aceștia vor discuta despre reacția la votul britanicilor privind rămânerea sau ieșirea din UE.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău