Mesajul liderilor țărilor Uniunii Europene de Ziua Europei

  • 09 Mai 2020 15:33
Mesajul liderilor țărilor Uniunii Europene de Ziua Europei

Șefii de stat sau de guvern din cele 27 de state membre al Uniunii Europene, alături de liderii celor trei instituții ale UE - Parlamentul, Consiliul și Comisia - au transmis sâmbătă pe Twitter un mesaj video de aproape șase minute cu ocazia Zilei Europei, informează AFP, potrivit Agerpres.

Inițiativa mesajului este fără precedent, în timp ce manifestațiile publice sunt limitate din cauza măsurilor sanitare de combatere a coronavirusului, scrie sursa citată.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, declară că "obiectivul nostru este ca Europa să iasă întărită din pandemie și din criza COVID-19". Președintele Franței, Emmanuel Macron, îndeamnă "să îndrăznim să ne reinventăm, să ne unim, să gândim și să acționăm pentru viitor. Acesta este spiritul european de care avem nevoie și azi". Președintele Parlamentului European, David Sassoli, cere guvernelor și instituțiilor curaj și ambiție, "singurul mod în care putem recâștiga încrederea cetățenilor.

De obicei, de 9 mai, instituțiile europene sunt deschise publicului. Anul acesta, tradiția nu a putut fi respectată din cauza epidemiei.

În 2020 se împlinesc 70 de ani de la declarația lui Robert Schuman, considerată textul fundamental al construcției europene, și 25 de ani de la aderarea la Uniunea Europeană a Austriei, Finlandei și Suediei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău