Mesajul generalului Surovikin care ar fi convins Kremlinul că e un trădător: „Pare drogat sau beat” / VIDEO

  • 29 Iunie 2023 10:37
Mesajul generalului Surovikin care ar fi convins Kremlinul că e un trădător: „Pare drogat sau beat” / VIDEO

Un apel video filmat sâmbătă de generalul Serghei Surovikin, fostul comandant al forțelor de invazie din Ucraina, în care le cere mercenarilor Wagner să renunțe la rebeliune, ar fi convins Kremlinul că acesta a trecut de partea lui Evgheni Prigojin, scrie hotnews.ro.

„Tocmai m-am întors, din ordinul Ministerului Apărării, de pe linia de front, unde forțele noastre, comandanții noștri, soldații noștri, voluntarii noștri își îndeplinesc obiectivul, luptând până la moarte cu forțele superioare ale inamicului, fac victime, dar rămân pe poziții”, a spus Surovikin într-un clip video ce pare filmat în grabă, în care generalul rus stă stingher la o masă și în care vorbește împleticit.

„Pare drogat sau beat. O interpretarea foarte ciudată”, comentează jurnalistul Kevin Rothrock, redactorul coordonator al site-ului de investigații Meduza, cel care anunța încă din data de 9 ianuarie a anului trecut că președintele rus Vladimir Putin a decis să anexeze toate teritoriile ucrainene ocupate, nu doar regiunile Donețk și Lugansk pe care le-a invocat drept pretext pentru a declanșa invazia.

„Fac un apel la conducerea, comandanții și luptătorii din PMC Wagner: Împreună cu voi, am parcurs un drum dificil. Împreună cu voi, am luptat, ne-am asumat riscuri, am suferit pierderi, dar am învins împreună. Suntem din același sânge. Suntem războinici. Vă cer să vă opriți”, a transmis sâmbătă Surovikin în timpul răsmeriței militare pornite de șeful mercenarilor Wagner.

„Inamicul așteaptă ca situația noastră politică internă să se agraveze. Nu ar trebui să facem jocul inamicului în această perioadă dificilă pentru țară. Trebuie înainte de a fi prea târziu: să ne supunem voinței și ordinului președintelui ales de popor al Federației Ruse. Opriți coloanele și întoarceți-le la pozițiile lor permanente și la locurile de concentrare”, a continuat Surovikin.

„Toate problemele trebuie rezolvate cu mijloace civile numai sub conducerea Comandantului Suprem al Forțelor Armate Ruse”, a dat el asigurări.

The Moscow Times a scris vineri noaptea târziu că fostul comandant al forțelor de invazie a fost arestat, citând în acest sens două surse apropiate de ministerul rus al apărării.â

„Situația cu el nu a fost 'OK' pentru putere. Nu mai pot spune nimic”, a comentat una dintre surse în legătură cu motivul arestării.

„În contextul cu Prigojin, se pare că el [Surovkin] a ales partea [mercenarilor Wagner] și l-au prins de 'ouă'”, a spus a doua sursă. La întrebarea despre unde se află acum generalul, aceasta a răspuns: „Nu comentăm această informație nici pe canalele noastre interne”.

Zvonurile despre arestarea lui Surovkin au fost relatate anterior de bloggerul militar Vladimir Romanov. Conform informațiilor sale, generalul a fost arestat pe 25 iunie, în ziua următoare revoltei.

Acesta a afirmat de asemenea că generalul a fost dus la „Lefortovo”, notoria închisoare a FSB-ului din Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:4,63 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău