Mesajul de Paște al luptătorilor din batalionul Azov. Ucrainenii încă mai speră că vor putea fi salvați (video)

  • 24 Aprilie 2022 18:58
Mesajul de Paște al luptătorilor din batalionul Azov. Ucrainenii încă mai speră că vor putea fi salvați (video)

Presa ucraineană a publicat un mesaj transmis de Paște de adjunctul comandantului batalionului Azov, căpitanul Sviatoslav Palamar. Într-o înregistrare video, transmisă pe rețelele sociale, Palamar le-a mulțumit tuturor celor care au ajutat la evacuarea populației civile din Mariupol, oraș aflat de două luni sub asediul forțelor ruse, și și-a exprimat speranța că luptătorii ucraineni vor putea fi salvați.

„Hristos a înviat, dragă Ucraina! Astăzi este o zi măreață. Cu toate acestea, inamicul a continuat să ne bombardeze. Au tras de pe mare, au tras cu tunurile de pe tancuri. Infanteria a încercat să avanseze. Dar vreau ca  toți să ne gândim la valorile pe care le aduce această zi, indiferent că suntem pe front sau acasă. Cred că în a 60-a zi de război am realizat cu toții că bunurile materiale nu înseamnă nimic în comparație cu senzația pe care o ai când îți îmbrățișezi copilul”, a spus adjunctul comandantului batalionului Azov, scrie DIGI24.

În prezent, în jur de 2.000 de ucraineni, care reprezintă militari din infanteria marină ucraineană, luptători ai batalionului Azov, precum și răniți sau civili (femei și copii) sunt baricadați în fosta uzină Azovstal din Mariupol, ultimul punct de rezistență al ucrainenilor din acest oraș.

„Mulțumim tuturor celor care fac tot posibilul să scoată armata noastră din încercuirea organiaztă de forțele copleșitoare ale inamicului”, a mai spus luptătorul ucrainean din Mariupol. „În această zi măreață, fac un apel la întreaga lume civilizată să facă tot posibilul ca toți acești militari care au făcut eforturi supranaturale pentru apărarea acestui oraș, să poată avea ocazia de a-și spune povestea rudelor lor și de a vizita mormintele fraților căzuți”.

Conform unei analize realizate de Institutul pentru Studiile Războiului (ISW) din SUA, forțele ruse „vor încerca să-i înfometeze pe apărătorii rămași la fabrica Azovstal din Mariupol”, după ce Vladimir Putin a ordonat anularea asaltului asupra combinatului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău