Ambasadorul Daniel Ioniță: „Unii par să acorde mai multă importanță mașinilor de deszăpezire decât ajutoarelor dezinteresate anti-COVID”

  • 17 Octombrie 09:50
Ambasadorul Daniel Ioniță: „Unii par să acorde mai multă importanță mașinilor de deszăpezire decât ajutoarelor dezinteresate anti-COVID”

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a îndemnat cetățenii să poarte corect masca, în contextul creșterii simțitoare a numărului de infectați cu coronavirus.

El a amintit de ajutorul românesc de echipamente de protecție și medicamente anti-covid, acordat R. Moldova, pe care autoritățile le-au primit sub podul de la Telecentru, și l-a luat elegant peste picior pe primarul socialist, într-un mesaj pe Facebook:

 „Între COVID și zăpadă, prefer zăpada! Am ajuns la aceasta concluzie și după ce am văzut că unii par să acorde mai multă importanță mașinilor de deszăpezire decât ajutoarelor dezinteresate, generoase și necondiționate din partea României sau statelor membre UE, care au constat în echipamente de protecție și medicamente anti-covid. Nu știu daca va ninge în perioada următoare, sau dacă vom avea condiții meteorologice extreme, însă, cu siguranță numărul infectaților cu covid va creste aproape exponențial  până la finalul anului, în lipsa unor măsuri și comportamente responsabile (nu mă credeți? - întrebați-i pe specialiști). Soluția la nivel personal este nu să vă ascundeți sub “pod”, ci să purtați masca în mod corect. Pandemia va trece, altele...”, a comentat ambasadorul.

Amintim că România a acordat, în luna mai, ajutoare în valoare de 3,5 milioane euro, iar cele 20 de camioane cu echipamente și medicamente au fost primite într-o ceremonie organizată la intrarea în orașul Chișinău, în preajma podului din cartierul Telecentru.

Pe de altă parte, recent, Primăria Chișinău a organizat, în centrul orașului, un eveniment de primire a cinci mașini de deszăpezire a drumului, donate de Moscova.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
16
Cer fragmentat
Umiditate:87 %
Vint:1,39 m/s
Wed
15
Thu
14
Fri
11
Sat
9
Sun
10

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău