Mesaj de Crăciun al Preafericitului Patriarh Daniel

  • 24 Decembrie 2016 18:37
Mesaj de Crăciun al Preafericitului Patriarh Daniel

Preafericitul Patriarh Daniel atrage atenția, în mesajul de Crăciun, că individualismul și insensibilitatea la suferințele altora subminează iubirea din familie și din societate.

Patriarhul a transmis un îndemn la rugăciune pentru toți cei care suferă din cauza războaielor, a persecuțiilor și a violenței peste tot în lume, dar și pentru românii din diaspora, aflați departe de cei dragi: „Sărbătoarea nașterii Domnului nostru Iisus Hristos sau Crăciunul ne arată iubirea milostivă a lui Dumnezeu pentru întreaga umanitate. Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos îi cheamă deci pe toți ca să fim milostivi, să arătăm celor din jurul nostru și tuturor oamenilor pe care îi întâlnim iubire din iubirea lui Hristos, pace și bucurie, speranță și lumină, mai ales celor bolnavi și singuri, celor săraci și neajutorați”.

Și Înalt Preasfinția Sa Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit romano-catolic de București, spune în Pastorala de Sărbătoarea Nașterii Domnului Hristos că Iisus se naște și acum acolo unde este nevoie de pace și de iubire, unde se suferă și se speră, dar și acolo unde se construiește o lume mai bună și mai dreaptă. Misterul Nașterii Domnului, mai spune arhiepiscopul Ioan Robu, trebuie să inspire viața noastră de creștini.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău