Mesaj al Ambasadei britanice de Ziua Internațională a Drepturilor Omului

  • 10 Decembrie 2016 15:31
Mesaj al Ambasadei britanice de Ziua Internațională a Drepturilor Omului

Potrivit unui studiu elaborat recent în cadrul unui proiect ONU, în Republica Moldova drepturile cetățenilor sunt încălcate sistematic, în special dreptul la sănătate, protecție socială și muncă, se menționează într-un mesaj al Ambasadei Marii Britanii la Chișinău cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, marcate la 10 decembrie.

”Milioane de oameni din întreaga lume sunt privați de drepturile și libertățile lor universale. Anume din acest motiv, sloganul Națiunilor Unite din acest an „Apără dreptul cuiva astăzi!” este mai actual ca niciodată. Fiecare dintre noi poate face o schimbare la locul de muncă, la școală sau chiar în stradă. Este la fel de actual în Republica Moldova ca și în Marea Britanie”, se mai spune în mesaj.

În el se precizează căMarea Britanie depune eforturi pe plan mondial pentru a susține drepturile omului și pentru a promova democrația, statul de drept, o presă independentă și deschisă, și instituții responsabile”.

”Marea Britanie este o țară unde valorile democratice și statul de drept sunt bine stabilite, dar una dintre lecțiile pe care le-am învățat este că evoluția necesită timp și efort. Vrem să împărtășim aceste experiențe cu alte țări astfel încât fiecare să poată beneficia de accesul la justiție, guvernare deschisă, luarea deciziilor în mod democratic și libertatea de exprimare. Toate aceste lucruri de care ne bucurăm în Marea Britanie. Am vrea să folosim această oportunitate pentru a reafirma angajamentul Marii Britanii pentru îmbunătățirea respectului față de drepturile omului în Republica Moldova și în întreaga lume”, se mai afirmă în mesaj.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
0,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău