Mersul pe jos cu 15 minute în plus pe zi ar putea stimula economia mondială (studiu)

  • 06 Noiembrie 2019 18:35
Mersul pe jos cu 15 minute în plus pe zi ar putea stimula economia mondială (studiu)

Economia mondială ar putea fi stimulată cu până la 100 de miliarde de dolari pe an în cazul în care angajatorii își încurajează cu succes angajații să urmeze recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în ceea ce privește exercițiile fizice, conform unei analize asupra impactului economic al activității sportive, relatează miercuri Reuters, preluat de Agerpres.

Cincisprezece minute în plus de mers pe jos în fiecare zi sau alergarea ușoară pe o distanță de un kilometru ar îmbunătăți productivitatea și extinde speranța de viață, contribuind la creșterea economică, potrivit unui studiu realizat de grupul de asigurări Vitality și organizația RAND Europe.

Stimularea creșterii economice se datorează, potrivit studiului, ratelor mai scăzute de mortalitate - dacă oamenii sunt mai activi fizic, muncesc mai mult și contribuie la economie - și scăderii numărului de zile de concediu medical.

Hans Pung, președintele RAND Europe, a declarat că studiul a evidențiat ''o relație semnificativă între lipsa de activitate fizică și scăderea productivității'' și ar trebui să le ofere factorilor de decizie și angajatorilor ''noi perspective asupra modului în care pot spori productivitatea''.

OMS recomandă tuturor persoanelor adulte cel puțin 150 de minute de efort fizic de intensitate moderată sau 75 de minute de activități fizice viguroase pe săptămână.

Un studiu publicat anul trecut a constatat că în jur de 40% dintre persoanele adulte din Statele Unite, 36% din Marea Britanie și 14% din China fac prea puțină mișcare pentru a se menține sănătoase.

Studiul RAND / Vitality s-a bazat parțial pe date prelevate de la aproximativ 120.000 de persoane din șapte state. Apoi a modelat și proiectat beneficiile economice potențiale ale creșterii nivelului de activitate fizică la nivel global pentru 23 de țări.

S-a constatat că în cazul în care toate persoanele adulte cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani ar merge pe jos 15 minute în plus pe zi, producția economică la nivel global ar putea crește cu circa 100 de miliarde de dolari an de la an, notează Reuters.

Totodată, s-a constatat că persoanele de 40 de ani sedentare și-ar putea extinde speranța de viață, în medie, cu 3,2 ani dacă ar face jogging 20 de minute pe zi. 

Sursa:AGERPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău