Merkel și Macron vor participa la o conferință la Bonn privind schimbările climatice

  • 06 Noiembrie 2017 14:59
Merkel și Macron vor participa la o conferință la Bonn privind schimbările climatice

Cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron se vor alătura altor oficiali din 197 de țări, celebrități, cercetători și activiști din domeniul mediului în cadrul unei conferințe privind schimbările climatice, care a început luni în orașul german Bonn (vest), scrie Agerpres.

La conferința care va dura două săptămâni vor participa de asemenea actorul Leonardo DiCaprio și fostul vicepreședinte american Al Gore, laureat al Premiului Nobel pentru Pace. Ea are loc la doi ani după semnarea acordului istoric de la Paris privind încălzirea globală.

Veteranul guvernator al Californiei, Jerry Brown, și predecesorul său, fostul actor de cinema Arnold Schwarzenegger, se numără de asemenea printre cei 23.000 de delegați care urmează să participe la conferința din fosta capitală germană.

Schwarzenegger a apărut ca unul dintre cei mai proeminenți critici ai poziției președintelui american Donald Trump față de schimbările climatice.

Trump a anunțat în iunie 2017 planurile de retragere a SUA din acordul de la Paris dacă nu intervin schimbări majore în cadrul acordului, ce are drept scop reducerea emisiilor globale cu efect de seră.

Scopul conferinței de la Bonn este de a conveni un cadru de reglementări care să permită compararea și monitorizarea obiectivelor naționale privind climatul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău