Merkel avertizează că pandemia nu trebuie să împiedice realizarea egalității de de gen

  • 06 Martie 2021 15:00
Merkel avertizează că pandemia nu trebuie să împiedice realizarea egalității de de gen

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat sâmbătă că pandemia de coronavirus nu trebuie folosită drept scuză pentru a anula progresul realizat în domeniul rolurilor de gen dezavantajoase pentru femei, informează DPA, preluat de Agerpres.

Sarcinile îngrijirii copiilor și cele referitoare la educația la domiciliu pe perioada pandemiei, la care se adaugă activitățile profesionale, au căzut în mod inegal asupra femeilor, a spus Merkel în podcastul său săptămânal, înaintea Zilei Internaționale a Femeii, care va fi marcată luni.

În acest scop, guvernul federal ia măsuri ca să permită reconcilierea îngrijirea copiilor cu activitățile profesionale, prin extinderea unităților dedicate copiilor, în special celor de vârstă preșcolară.

''Toate eforturile noastre presupun nimic mai mult, dar nici mai puțin, decât oportunități egale pentru bărbați și femei'', a spus cancelarul.

Aceasta a mai subliniat că peste 75% dintre angajații sectorului sanitar sunt femei, dar doar 30% dintre acestea ocupă funcții de conducere. ''Este inacceptabil ca femeile să joace un rol decisiv în susținerea societății în care trăim, dar, în același timp, să nu participe în mod egal la decizii importante în politică, economie și societate''.

''Talentele și perspectivele ambelor sexe sunt de o importanță enormă, în special acum, pe perioada pandemiei globale'', a spus Merkel.

''Acesta este motivul pentru care avem nevoie de paritate în toate zonele societății! Inclusiv ca femeile să poată în sfârșit să câștige la fel de mult ca bărbații'', a adăugat aceasta.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău