Merele moldovenești au fost exportate în aprilie în 18 țări

  • 10 Mai 2022 12:13
Merele moldovenești au fost exportate în aprilie în 18 țări

Merele produse în Republica Moldova au fost exportate în luna aprilie spre 18 destinații, transmite MOLDPRES cu referire al Asociația Moldova Fruct.

Potrivit sursei citate, producătorii au reușit să comercializeze în luna precedentă mai mult de 25 mii tone de mere, comparativ cu 20 mii tone vândute în aceeași perioadă a anului trecut, scrie sursa citată.

Fructele moldovenești au ajuns în Federația Rusă, România, Armenia, Belarus, Arabia Saudită, Irak, Qatar, Emiratele Arabe Unite etc. Se poartă discuții pe această dimensiune cu Egipt, India și China.

Totodată, circa 10-12 mii tone au fost consumate pe piața internă, iar o parte au fost transportate la procesare, conform Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

În prezent, în stoc mai sunt circa 45 mii tone de mere. „Important e că merele moldovenești de calitate sunt solicitate, ceea ce inspiră încredere că până la apariția primelor fructe proaspete din roada anului 2022, toate merele vor fi comercializate”, indică ministerul de resort. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău