Mercenar moldovean, condamnat la 3 ani cu executare, după ce anterior a primit o sentință cu suspendare

  • 12 Februarie 2018 09:47
Mercenar moldovean, condamnat la 3 ani cu executare, după ce anterior a primit o sentință cu suspendare

Un mercenar, cetățean al Republicii Moldova, care a luptat în componența forțelor separatiste din Donbas, Ucraina, a fost condamnat la închisoare cu executare, după ce anterior a scăpat cu o pedeapsă non-privativă de liberate, potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale.

Sursa citată amintește că, în toamna anului trecut, Procuratura municipiul Chișinău de comun cu Serviciul de Informații și Securitate au identificat și reținut un locuitor al municipiului Chișinău, în vîrstă de 45 ani, care în perioada iunie 2015 – martie 2017 ar fi fost încorporat, în calitate de mercenar, în cadrul formațiunii para-militare „Pervaia Slavianskaia Brigada” din regiunea Donețk, Ucraina.

Procuratura nu a oferit și alte detalii despre identitatea acuzatului.

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, din 3 noiembrie 2017, inculpatul a fost recunoscut vinovat și condamnat la 3 ani închisoare, cu suspendare, fiind eliberat din arest.

Considerând sentința prea blândă, procurorii au contestat-o, iar recent, Curtea de Apel Chișinău a admis apelul procurorului, inculpatul fiind condamnat la 3 ani închisoare, cu executare.

Decizia Curții de Apel este executorie, însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiție, precizează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău