Mercedes-Benz avertizează sute de mii de clienți privind un posibil risc de incendiu

  • 05 Ianuarie 2022 17:30
Mercedes-Benz avertizează sute de mii de clienți privind un posibil risc de incendiu

Mercedes-Benz și-a informat clienții asupra unui defect tehnic care ar putea provoca un incendiu în anumite modele, adăugând că o rechemare nu este posibilă momentan întrucât componentele necesare pentru rezolvarea problemei nu sunt disponibile, informează CNN, care citează Reuters, potrivit DIGI24.ro.

Problema ar fi cauzată de posibile scurgeri la pompa de apă, a anunțat marți concernul Daimler AG, care deține marca Mercedes-Benz, potrivit sursei citate.

Situația a fost expusă prima dată de cotidianul german Bild, care a publicat copia unei scrisori pe care Daimer ar fi trimis-o la aproximativ 800.000 de clienți afectați de defect. În scrisoare, compania spune că "riscul de incendiu nu poate fi exclus". Daimler a confirmat ulterior că scrisoarea este autentică.

În scrisoare se mai spunea că piesele necesare pentru repararea problemei nu sunt disponibile imediat, drept urmare o acțiune de rechemare în service nu este posibilă pentru moment, însă ea va fi lansată când componentele vor fi obținute.

"Între timp, vehiculele afectate ar trebuie conduse într-o manieră prudentă și utilizate cât mai puțin posibil", se mai arată în scrisoare.

Daimler nu putut confirma informațiile Bild, potrivit cărora 800.000 de autovehicule ar fi afectate. "Proprietarul unui autovehicul afectat de o rechemare ar trebui mereu să contacteze imediat cel mai apropiat service partener Mercedes-Benz", a anunțat Daimler într-o declarație.

Potrivit companiei germane, sunt afectate anumite modele GLE/GLS, Clasa C, Clasa E, Clasa S, Clasa E Coupe/decapotabilă, GLC, CLS și Clasa G.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău