Meniul special, cu simboluri ascunse, de la cina liderilor coreeni

  • 27 Aprilie 2018 11:11
Meniul special, cu simboluri ascunse, de la cina liderilor coreeni

Kim Jong Un și  Moon Jae-in, au mers să ia prânzul, fiecare pe partea sa de graniță. Abia la sfârșitul zilei va avea loc dineul oficial, din al cărui meniu fac parte feluri de mâncare specifice de ambele părți ale graniței, dar și unele inspirate din biografiile celor doi șefi de stat.

Potrivit Digi24.ro, unul dintre felurile principale este Rösti, o plăcintă elvețiană de cartofi, dar reinterpretată în stilul bucătăriei coreene. Este o trimitere la copilăria pe care Kim Jong-un ar fi petrecut-o în Elveția, la studii. Și președintele sud-coreean a primit un fel de mâncare ales să-i aducă aminte de tinerețe. E vorba despre un preparat din pește foarte popular în orașul său natal.

Pe masă va fi și un fel de orez cunoscut în ambele țări, dar făcut din ingrediente crescute în zona demilitarizată. Carnea de vită la grătar, un simbol al bucătăriei coreene, este și ea prezentă. Dar tot ca o trimitere la relația dintre cele două țări, carnea a fost luată de la o fermă care, în 1998, a trimis 1001 vaci în Coreea de Nord, în semn de pace.

De asemenea, cel mai cunoscut restaurant din Coreea de Nord a trimis tăiței reci, așa cum se fac la Phenian.

Și desertul are mesaj politic: ciocolată elvețiană și un mousse de mango decorat cu steagul unificării celor două țări.

Ca băuturi, se vor servi un ceai de ciuperci de pin din Coreea de Nord, un vin parfumat din azalee din sud și o băutură distilată nord-coreeană, care e foarte populară în ambele țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău