Memorial Day la Chicago | 5 oameni uciși și 26 răniți de gloanțe

  • 27 Mai 2019 11:09
Memorial Day la Chicago | 5 oameni uciși și 26 răniți de gloanțe

Poliția din Chicago a anunțat că în weekendul trecut, când în SUA s-a sărbătorit Memorial Day - ziua în care sunt onorați militari căzuți la datorie - în metropola statului Illinois cinci oameni au fost uciși de gloanțe, iar alți 26 răniți, transmite DPA,preluat de Agerpres.

Bilanțul tragic a fost agravat de un ultim incident duminică, aproximativ la ora locală 6 dimineața, când focurile de armă s-au soldat cu doi morți și doi răniți. Potrivit detectivilor din departamentul de poliție al orașului, este posibil să existe o legătură între acest eveniment și altul care a avut loc ceva mai devreme, în același cartier, University Village, în urma căruia s-a înregistrat un alt deces.

"Au fost recuperate mai multe arme, iar detectivii presupun că atacatorul a tras asupra unui grup de oameni cu un pistol semiautomat TEC-9", a declarat ziarului Tribune purtătorul de cuvânt al poliției, Anthony Guglielmi. "Credem că cele două incidente cu focuri de armă, de la orele 1 a.m. și 6 a.m., sunt legate", a scris el într-un e-mail trimis cotidianului.

Imaginile de pe camerele video de securitate și cele ale poliției arată că înainte de al doilea incident se adunaseră în zonă câteva sute de persoane, iar polițiștii au încercat de mai multe ori să disperseze mulțimea.

Guglielmi a mai precizat că polițiștii au efectuat 41 de arestări pentru încălcarea legislației referitoare la armele de foc, iar vineri între orele 6 a.m. și 10 a.m. au confiscat 112 arme, în timpul operațiunilor de patrulare în vederea Memorial Day. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău