Membrul PD, Veaceslav Burlac, și-a dat demisia din funcția de președinte al raionului Criuleni. Cine i-a luat locul

  • 21 Martie 2019 15:00
Membrul PD, Veaceslav Burlac, și-a dat demisia din funcția de președinte al raionului Criuleni. Cine i-a luat locul

Membrul PD, Veaceslav Burlac, și-a dat demisia din funcția de președinte al raionului Criuleni.

Potrivit Est-Curier, el a declarat că demisia sa nu are nicio legătură cu prestația sa și a Partidului Democrat în alegerile parlamentare așa cum se vehiculase în presă. În același timp, fostul viceministru de Interne, Ion Țurcan, a fost ales în funcția de președinte al raionului Criuleni. Candidatura sa a fost susținută de 26 din cei 29 de consilieri prezenți. 

Unimedia.md a scris că Ion Țurcan a fost demis din funcția de viceministru de Interne în 2017. Numele lui Ion Țurcan a figurat într-o anchetă a Centrului de Investigații Jurnalistice din 2004, în legătură cu protejarea unor transporturi cu marfă de la piața Km 7 din Odesa, care intrau în R. Moldova prin vamă fără să fie înregistrate.

Atunci a fost demarată o anchetă penală, dar nu a mai fost anunțată finalitatea ei. După acest caz, ministrul de atunci Gheorghe Papuc l-a somat pe Ion Țurcanu să-și prezinte demisia. A revenit în Ministerul de Interne în iulie 2009, fiind promovat la șefia Batalionului cu destinație specială „Fulger”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău