Membrii PSRM acuză că ar sta cineva în spatele intentării dosarului penal împotriva formațiunii

  • 22 Ianuarie 2020 12:42
Membrii PSRM acuză că ar sta cineva în spatele intentării dosarului penal împotriva formațiunii

Membrii Partidului Socialiștilor vor să cunoască cine stă în spatele intentării în 2016 a dosarului penal împotriva formațiunii, precum și contextul în care a fost instrumentat și folosit dosarul în cauză.

De asemenea, socialiștii vor să cunoască cine stă în spatele redeschiderii acestuia în luna noiembrie a anului trecut. 

„În 2016, fosta guvernare oligarhică a lui Vladimir Plahotniuc a dat ordin Procuraturii Generale, un ordin absolut ilegal, anticonstituțional, să pornească un dosar împotriva Partidului Socialiștilor. Pe niște fapte inventate. Și vă aducem aminte că în acea perioadă, Partidul Socialiștilor s-a aflat cu proteste în fața instituțiilor guvernamentale, în fața Parlamentului. În acel moment s-a și comandat procuraturii pornirea dosarului și urmărirea penală împotriva președintelui Igor Dodon și a colegilor noștri din PSRM”, a declarat într-o conferință de presă, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Vlad Batrîncea a menționat că PSRM va înainta demersuri oficiale către instituțiile de drept, chiar și o plângere penală. Prin aceasta, formațiunea va cere verificarea modului în care a fost pornit dosarul penal, contextul în care a fost instrumentat și folosit acest dosar, inclusiv contextul politic.

De asemenea, se va solicita să fie investigată și redeschiderea dosarul în noiembrie. Potrivit lui, chiar zilele trecute procurorul general a confirmat că ar exista mai multe întrebări cu privire la modul în care a fost pornit și cum a evoluat acest dosar.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău