Membrii familiilor personalului misiunilor diplomatice ale țării noastre în Regatul Belgiei vor putea fi angajați în țara de reședință

  • 01 Decembrie 2022 15:58
Membrii familiilor personalului misiunilor diplomatice ale țării noastre în Regatul Belgiei vor putea fi angajați în țara de reședință

Parlamentul a ratificat Acordul dintre Republica Moldova și Regatul Belgiei privind angajarea remunerată în câmpul muncii a unor categorii de membri ai familiilor personalului misiunilor diplomatice și oficiilor consulare.

Astfel, soții, soțiile și, în unele cazuri, copiii angajaților misiunilor diplomatice și oficiilor consulare vor putea fi angajați în statul în care au fost detașați. Acest drept se va acorda în baza cererii și doar pe durata aflării acestora în misiune. Anularea restricțiilor de angajare va contribui la perfecționarea profesională a acestora.

De menționat că în Regatul Belgiei, Republica Moldova are deschise două misiuni diplomatice: Ambasada pe dimensiunea bilaterală și Misiunea Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană. În cadrul acestora activează 14 diplomați și personal administrativ-tehnic. Totodată, în prezent, Ambasada Regatului Belgiei, cu sediul la București, este acreditată prin cumul și pentru Republica Moldova. Respectiv, partea belgiană va putea beneficia de prevederile acestui tratat când va avea diplomați rezidenți pe teritoriul țării noastre.

Până acum, Republica Moldova a încheiat acorduri similare cu mai multe state, printre care SUA, Franța, Germania, Canada, România, Portugalia.

Proiectul de ratificare a Acordului a fost votat, în două lecturi, de 58 de deputați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău