Membrii CSM, profesori titulari de drept, își exprimă îngrijorarea față de activitatea Consiliului. Ce îi nemulțumește (Bizlaw)

  • 01 Septembrie 2020 16:03
Membrii CSM, profesori titulari de drept, își exprimă îngrijorarea față de activitatea Consiliului. Ce îi nemulțumește (Bizlaw)

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) profesori titulari de drept își exprimă profunda îngrijorare cu modul de organizare a activității Plenului CSM în dezacord cu exigențele normative, informează Bizlaw.md.

O declarație în acest sens a fost făcută, astăzi, de către Elena Belei, Mariana Timotin, Carolina Ciugureanu-Mihailuță, Valentina Coptileț și Ion Crețu după ce ședința CSM a fost amânată, potrivit sursei citate.

Membrii CSM spun că sunt inadmisibile amânările unipersonale nejustificate și incerte a subiectelor aprobate unanim de către membrii CSM și intervențiile arbitrare în agendele organului administrativ de gestiune a activității sistemului judecătoresc, prin care se afectează previzibilitatea activității acestuia.

Totodată, aceștia menționează că preocupările CSM legate exclusiv de concedii, premii, grade de calificare, titluri onorifice ale judecătorilor, fără axarea pe problemele veritabile, grave, critice și stringente, fără comunicare și asigurare a unui consens larg și cu promovarea tenebră a unor interese corporatiste menține Consiliul Superior al Magistraturii în atenția criticilor dure ale societății civile și ale partenerilor de dezvoltare, diminuează credibilitatea acestuia și afectează imaginea și încrederea în justiție.  

Pe agenda ședinței de astăzi Consiliului Superior al Magistraturii erau incluse nouă subiecte.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău