Membrii Consiliului Superior al Magistraturii condamnă amenințările făcute de Ilan Șor la adresa magistraților Curții de Apel Chișinău

  • 18 Aprilie 2023 12:51
Membrii Consiliului Superior al Magistraturii condamnă amenințările făcute de Ilan Șor la adresa magistraților Curții de Apel Chișinău

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii condamnă amenințările făcute de Ilan Șor, care după ce a fost condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul furtul miliardului, a declarat că decizia ar fi ilegală și că magistrații vor ajunge după gratii, transmite Radio Chișinău.

Membrul CSM, Ion Guzun, a declarat că declarațiile lui Ilan Șor sunt amenințări inacceptabile într-un stat de drept:

Consiliul Superior al Magistraturii califică declarațiile condamnatului Ilan Șor drept amenințări la adresa celor trei judecători care au pronunțat decizia din 13 aprilie 2023, inacceptabile într-un stat de drept. Consiliul condamnă orice amenințări și presiuni asupra sistemului judecătoresc și reprezentanților acestora și solicită instituțiilor competente să manifeste vigilență sporită pentru a combate și preveni orice amenințări și încercări de a exercita presiune asupra sistemului judecătoresca menționat Guzun.

Amintim că săptămâna trecută Curtea de Apel l-a condamnat la 15 ani de închisoare pe deputatul fugar Ilan Șor, în dosarul cunoscut ca furtul miliardului.

După anunțarea sentinței, deputatul condamnat Ilan Șor a declarat că decizia este ilegală și a fost luată sub presiune, că nu are de gând să se conformeze și că va fi anulată după schimbarea actualului regim.

Amintim că în 2017, Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru escrocherii de proporții deosebit de mari și spălare de bani, fiind acuzat că a adus un prejudiciu BEM de cinci miliarde de lei. Dosarul a trenat la Curtea de Apel aproape șase ani.

Ilan Șor a părăsit R. Moldova în 2019 și s-ar afla în Israel.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău