Membrii Comisiei de concurs pentru selectarea șefului PCCOCS și-au dat demisia in corpore

  • 01 Februarie 2023 14:02
Membrii Comisiei de concurs pentru selectarea șefului PCCOCS și-au dat demisia in corpore

Membrii Comisiei de concurs pentru selectarea șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și-au dat astăzi, 1 februarie, demisia in corpore. Informația a fost confirmată de președinta Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc, care a menționat că CSP urmează să examineze acest demers, cel mai probabil, în ședința de mâine, transmite Radio Chișinău.

Demisia membrilor Comisiei de preselecție are loc după ce ieri CSP a respins demersul ministrului Justiției Sergiu Litvinenco și al unui membru din Comisie privind suspendarea concursului, pe motiv că ar fi fost compromis.

De asemenea, unul dintre cei trei candidați pentru funcția de procuror-șef al PCCOCS, Eugeniu Rurac, s-a retras din concurs, a anunțat CSP într-un comunicat. Astăzi urma să aibă loc etapa interviului în cadrul concursului.

Astfel, Comisia a constatat imposibilitatea continuării concursului pentru funcția de procuror – șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, informând candidații rămași în concurs despre decizia luată.

Săptămâna trecută, membrul Comisiei de concurs Iulian Groza a anunțat că ar fi fost intimidat de anumite persoane și că asupra sa s-au făcut presiuni.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău