Membri ai Curții regale britanice doresc ca ducii de Sussesx să renunțe la titlul lor nobiliar

  • 16 Mai 19:40
Membri ai Curții regale britanice doresc ca ducii de Sussesx să renunțe la titlul lor nobiliar

Membrii ai Curții regale a Marii Britanii și-au exprimat dorința ca ducii de Sussesx, Harry și Meghan, să renunțe la titlul lor nobiliar, în urma noilor critici pronunțate de prinț împotriva familiei regale, informează duminică cotidianul Daily Mail citat de EFE.

Prințul Harry, nepotul reginei Elisabeta a II-a, a criticat din nou familia regală, mai ales calitățile de tată ale prințul moștenitor Charles, într-o conversație cu actorul Dax Shepard, prezentator al podcast-ului "Armchair Expert".

Mai mulți membri ai curții regale citați de ziar au mărturisit că există un sentiment "de confuzie și de trădare" în familia regală, mai ales după ce prințul Harry a pus sub semnul întrebării calitățile de părinte ale tatălui său, prințul Charles.

Ducele de Sussex, care trăiește în Statele Unite, a declarat în acest podcast că nu dorește ca fiul său Archie și fetița, care se va naște curând, să sufere cum a suferit el, crescut de un tată, și că vrea să pună capăt "durerii și suferinței genetice" din familia regală.

Un membru al casei regale a dezvăluit ziarului Daily Mail, că "lumea este îngrozită" de faptul că (Harry) i-a putut face acest lucru reginei și soțului său, ducele de Edinburgh, condus recent pe ultimul său drum.

"Ducele de Sussex și-a petrecut o mare parte din timp, criticând instituția din care face parte și care, potrivit lui, i-a pricinuit atâta durere", a spus acesta.

"Dacă această instituție nu îi place, atunci ar trebui să renunțe la titluri", a subliniat sursa. "Ar trebui să se numească simplu, Harry și Meghan. Dacă refuză acest lucru, atunci ar trebui să explice și de ce", a insistat aceeași sursă.

Tabloidul britanic precizează, totuși, că nu există planuri oficiale privind retragerea titlului nobiliar ducilor de Sussex, dar a asigurat că există "un sentiment profund de trădare" în familia regală.

În martie, ducii de Sussex au acordat un interviu prezentatoarei americane Oprah Winfrey, în care au acuzat familia regală de "rasism".

Interviul a fost lansat cu câteva săptămâni înainte de decesul, la 9 aprilie, a ducelui de Edinburgh.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer fragmentat
Umiditate:68 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
10
Tue
10
Wed
8
Thu
10

Curs oficial BNM 18 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7694 -0.0000
USD 17.6521 -0.0000
RON 4.1969 -0.0000
UAH 0.6611 -0.0000
RUB 0.2435 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău