Melbourne | O mașină a intrat în oameni, într-o intersecție aglomerată

  • 21 Decembrie 2017 09:39
Melbourne | O mașină a intrat în oameni, într-o intersecție aglomerată

Un vehicul a intrat în pietoni într-o intersecție aglomerată de lângă principala gară din Melbourne (sud-estul Australiei) joi după-amiază la o oră de vârf, a anunțat poliția, precizând că l-a arestat pe șofer, informează Agerpres.

'Paramedicii acordă îngrijiri unui număr de douăsprezece persoane la locul incidentului petrecut (la intersecția dintre) Flinders și Elizabeth Street', a declarat serviciul de ambulanță al statului Victoria într-un comunicat.

Șapte persoane au fost transportate la spital, inclusiv un copil de vârstă preșcolară. Copilul are o leziune craniană și se află în stare gravă.

Poliția a declarat că asigură securitatea publicului în zona centrală a orașului.

Zona era plină de oameni care făceau cumpărături de Crăciun, precum și de copii aflați în vacanța școlară.

Un vehicul SUV Suzuki alb pare să fi trecut pe roșu la ora locală 16.40 (05.40 GMT), intrând în mulțime pe trecerea de pietoni.

Se pare că mașina s-a oprit după ce s-a lovit de un bloc de beton sau de semn de circulație.

Incidentul pare similar cu cel din ianuarie, când o mașină a intrat în pietoni în același loc, ucigând șase persoane și rănind alte treizeci. Șoferul, Dimitrios Gargasoulas, urmează să fie inculpat pentru șase capete de acuzare de omor. El ar avea probleme de sănătate mintală, dar a făcut declarații pro-islamiste. Incidentul nu a fost încadrat ca act terorist. 

După incidentul din ianuarie, blocuri de beton au fost amplasate în zonele pietonale din Melbourne și din alte mari orașe ale Australiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău